2020. február 26., Géza

Trópusi vihar Madagaszkáron


ICI Interaktív Zrt. - 2010. március 11., csütörtök, 13:04

Az Indiai-óceánon, Madagaszkár partjainak közelében szerdán jelent meg a Hubert névre keresztelt trópusi vihar. Az előrejelzések szerint a vihar ma eléri a szárazföldet.

Az Indiai-óceán déli medencéjében a ciklonszezon általában októbertől áprilisig tart. Így még jócskán van esély komoly trópusi ciklonok kialakulására a térségben. Jelenleg egy aktív vihar van az Indiai-óceánon, a Madagaszkár partjainak közelében, szerdán kialakult Hubert nevet viselő vihar.

Az alacsony nyomású képződmény az előrejelzések szerint csütörtökön délután éri el a szárazföldet. A helyi meteorológusok szerint a Hubert a sziget keleti részénél, a fővárostól, Antananarivotól, délre ér partot, erős széllökések és heves esőzés kíséretében. A kiadós csapadék miatt helyenként földcsuszamlások is előfordulhatnak.

A szárazföld fölé érve a megfelelő nedvesség- és energia-utánpótlás hiányában a vihar gyorsan veszít majd erejéből és leépül.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat