2020. február 26., Géza

Trópusi vihar körkép


ICI Interaktív Zrt. - 2009. augusztus 18., kedd, 10:55

Az elmúlt néhány nap igen mozgalmasnak bizonyult a trópusi viharok tekintetében. Rövid idő leforgása alatt új viharok keletkeztek, miközben egyesek legyengültek vagy feloszlottak.

A Bill hurrikán ma hajnalban elérte a második fokozatot 160 kilométer/órás erősségű maximális szélsebességgel. Az amerikai Nemzeti Hurrikán Központ meteorológusai a hurrikán további erősödését várják az elkövetkező 48 órában, miközben északnyugat felé halad. Az előrejelzések szerint a következő három nap során a Bill a Karib-szigetek mellett halad majd el, de nem érinti a szárazföldet.

Ezalatt a Mexikói-öbölben vasárnap kialakult, és Claudette-nek elnevezett trópusi vihar, mely nyaralóhelyeket ostromolt erős szelekkel és esőzésekkel, trópusi depresszióvá gyengült, mialatt az Egyesült Államok déli területei felé vette útját.

Az atlanti hurrikánszezon első vihara, az Ana, mely még múlt kedden formálódott, szintén elvesztette erejét, miközben a karibi térségen haladt keresztül. A trópusi depresszióvá visszaminősített Ana jelenleg nyugat felé tart. Középpontjában a maximális szélsebesség 74 kilométer/óra körül alakul.

Hétfőn a délutáni órákban egy újabb trópusi ciklon jelent meg a Csendes-óceán nyugati medencéjében. A Vamco jelenleg 17 kilométer/órás átlagos sebességgel halad. Középpontjában eddig 74 kilométer/órás sebességek alakultak ki. Az előrejelzések szerint a Vamco északnyugat felé halad majd tovább, de feltehetőleg nem fog partot érni.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat