2019. október 20., Vendel

Trópusi vihar fenyegeti Mexikót


ICI Interaktív Zrt. - 2010. szeptember 6., hétfő, 11:41

Mexikó partjainak közelében mára egy újabb trópusi vihar alakult ki. A Hermina várhatóan kedden kiadós esőzés kíséretében eléri a közép-amerikai ország északkeleti részét.

Hétfő reggelre Mexikó partjainak közelében, 205 kilométerre a parttól egy trópusi vihar alakult ki. A Hermina névre keresztelt alacsony nyomású képződmény, az előrejelzések szerint kedden eléri Mexikó partjait, és még a délutáni órákban az Egyesült Államok Mexikóval határos államába, Texasba is megérkezik.

Az amerikai Hurrikán Előrejelző Központ heves esőzéseket vár a trópusi ciklon által érintett területekre. Rövid idő alatt akár 100-200 milliméter csapadék is lehullhat, így az említett területeken hirtelen áradásoktól és földcsuszamlásoktól is tartani lehet.

A térségben jelenleg a Hermina az egyetlen aktív viharobjektum, de a meteorológusok szerint a Karib-szigetektől keletre elhelyezkedő alacsony nyomású légköri képződménynek is nagy esélye van rá, hogy a következő napokban trópusi viharrá fejlődjön.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat