2020. február 24., Szökőnap

Trópusi vihar áztatta a Fülöp-szigeteket


ICI Interaktív Zrt. - 2011. július 26., kedd, 09:19

A Fülöp-szigetek középső vidékén július végére gyakoribbá vált a heves esőzés, helyenként néhány nap alatt fél méter csapadék hullott. Hétfőn egy trópusi vihar jött létre.

Legaspi városban hétfőn az ismétlődő felhőszakadás következtében 372 milliméter csapadék hullott le (Magyarországon átlagosan több mint fél év kell ennyi esőhöz). Az utolsó öt napban pedig a fél métert is átlépte.

A zivatarfelhők trópusi viharrá álltak össze hétfőn. A trópusi vihar nagyjából 200-300 km átmérőjű viharobjektum, amelyben nagyméretű, függőleges tengelyű örvénylés van, és a legnagyobb szélsebesség eléri a 90-120 km/órát. A fülöp-szigeteki trópusi ciklon a Nock-ten nevet kapta, és még kedd folyamán áthalad a szigetország legsűrűbben lakott területén, többek között Manilán. Útját áradások, helyenként földcsuszamlás követi.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat