2020. február 24., Szökőnap

Trópusi vihar az Atlanti-óceánon


ICI Interaktív Zrt. - 2011. augusztus 15., hétfő, 12:44

Az Atlanti-óceánon az elmúlt napokban több trópusi depresszió is kialakult, de ezekből csak egy erősödött trópusi viharrá.

Az Atlanti-óceán meleg felszíne fölött az elmúlt napokban több trópusi depresszió is kialakult, amikből trópusi viharok, esetleg hurrikánok lehetnek. Ezek közül csak egy erősödött trópusi viharrá, amit el is kereszteltek Gert névre. Az előrejelzések szerint azonban Gert nem ér lakott területre.

Trópusi depressziónak nevezzük azokat az alacsony nyomású képződményeket, amikből kialakulhatnak a trópusi viharok és hurrikánok, ha kellően megerősödik bennük a szél. A trópusi depresszióban a szél sebessége nem éri el a 62 kilométer/órát.

Az alábbi műholdfelvételen jól kirajzolódnak azok a körzetek, amelyekből a következő napokban trópusi viharok, sőt hurrikánok is kialakulhatnak.

Forrás: NASA, 2011.08.12.

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat