2020. február 26., Géza

Trópusi ciklon tombol Ausztrália északi részén


ICI Interaktív Zrt. - 2009. december 17., csütörtök, 15:24

Ausztrália északnyugati részén egy trópusi ciklon alakítja az időjárást. A Laurence névre keresztelt vihar, kiadós esőzéseket okoz a térségben.

December 13-án a késő délutáni órákban alakult ki a Csendes-óceán déli medencéjében a Laurence névre keresztelt trópusi ciklon. Az Ausztrália közelében elhelyezkedő alacsony nyomású képződmény szerdára a ciklonok osztályozására használt ötfokozatú Saffir-Simpson skálán négyes fokozatúvá erősödött. A Laurencben mért átlagos szélsebesség elérte a 212 kilométer/órát, a széllökések pedig megközelítették a 260 kilométer/órát.

A szárazföld fölé érve a Laurence lassan veszített erejéből, csütörtök reggelre I.-es kategóriájú ciklonná szelídült.

Az alacsony nyomású képződmény kiadós esőzéseket okozott az ország északnyugati részén, 24 óra leforgása alatt helyenként 200 millimétert megközelítő mennyiségű csapadék hullott.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat