2020. február 24., Szökőnap

Trópusi ciklon tart India felé


ICI Interaktív Zrt. - 2011. december 28., szerda, 13:12

A karácsonyi ünnepek alatt egy trópusi ciklon indult fejlődésnek a Bengáli-öbölben, amely az év utolsó előtti napján érheti el az indiai partokat.

Kései trópusi képződmény jött létre a Bengáli-öbölben a karácsonyi ünnepek alatt. December 26-án jelent meg az immár Thane névre keresztelt, és a Saffir-Simpson skála szerint mostanra egyes hurrikán fokozatot elért trópusi ciklon. (A térségben nem használatos sem a hurrikán, sem a tájfun kifejezés, helyette a ciklont használják).

A Thane-ben a 120-130 km/órás átlagszeleket 150-160 km/órás lökések kísérik. A Bengáli-öböl felett, az indiai partoktól mintegy 300 km-re örvénylő ciklon nyugat felé halad, és a jelenlegi előrejelzések alapján 30-ára virradóan érhet partot a Hindusztáni-félszigeten, Csennajtól délre. A szakemberek csak kismértékű további erősödésre számítanak ez idő alatt.

A helyi meteorológiai szolgálat az India délkeleti részén fekvő Andhra Pradesh és Tamil Nadu tartományokban vár intenzív esőzést az év utolsó előtti napján.


Az INSAT-3A műhold felvétele a látható tartományban készült a Thane ciklonról december 28-án 11:30 UTC-kor.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat