2020. február 23.,

Trópusi ciklon söpört végig a Cook-szigeteken


ICI Interaktív Zrt. - 2010. február 12., péntek, 11:38

A Pat névre keresztelt trópusi ciklon, az Aitutaki szigeten álló lakóházak 90 százalékát megrongálta.

Aitutaki a Csendes-óceán déli részén elterülő Cook szigetcsoport egyik szigete, amelyet csütörtökön ért el a Pat névre keresztelt trópusi ciklon.

A Pat még hétfőn jelent meg a csendes óceán térségében és szerdára már a Saffir-Simpson skála szerinti II. kategóriájú ciklonná erősödött. Mikor csütörtökön elérte Aitutaki partjait valamelyest már veszített erejéből, de a ciklonban mért átlagos szélsebesség erőssége még így is megközelítette a 150 kilométer/órát, a széllökések pedig elérték a 185 kilométer/órát.

A 2000 lakosú kis szigeten a lakóházak 90 százalékát tönkretette a vihar, fák dőltek az utakra, így lehetetlenné vált a közlekedés és teljesen megszűnt az áram ellátás is. Halálos áldozatokról szerencsére nem érkezett hír, de többen megsebesültek a viharos időjárás miatt.

A Pat mára már trópusi viharrá szelidülve folytatja útját a Csendes-óceán felett.

A térségben egy másik trópusi vihar is megjelent, amelynek a Rene nevet adták. A vihar a következő napokban várhatóan ciklonná erősödik, és Amerikai Szamoa szigetein okozhat komoly pusztításokat.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat