2020. január 26., Vanda

Trópusi ciklon az Indiai-óceánon


ICI Interaktív Zrt. - 2013. február 13., szerda, 15:20

Az Indiai-óceánon kialakult Gino nevű trópusi ciklon hatalmas esőzéseket okozott Mauritius szigetén.

Jelenleg az Indiai-óceán közepén tartózkodik a Gino, Madagaszkártól és az Indiai-félszigettől is több mint 3000 km távolságban. Mauritius szigetétől is mintegy 2000 km-re helyezkedik el és halad délkeleti irányban 15 km/h-s sebességgel. Kedden nagy esőzéseket okozott Mauritiuson: Souillac-bana műszer 114,4mm, NouvelleDécouverte-ben 97,8 mm, Plaisance-ben pedig 73,7 mm csapadékot mértek.

Forrás: http://theindependent.mu és http://rapidfire.sci.gsfc.nasa.gov

A Gino névre keresztelt trópusi ciklon jelenleg 2-es kategóriájú, és az előrejelzések szerint várhatóan a következő 5 napban jelentősen gyengülni fog. Hidegebb tengervíz fölé sodródva először 1-es kategóriájú trópusi ciklonná, majd fokozatosan trópusi viharrá gyengül.

Forrás: http://www.wunderground.com
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat