2020. február 26., Géza

Trópusi ciklon az Indiai-óceánon


ICI Interaktív Zrt. - 2009. november 17., kedd, 10:31

Az Indiai-óceán déli medencéjében szombaton délután jelent meg az Anja névre keresztelt trópusi vihar. Az Anja egyetlen nap alatt trópusi ciklonná erősödött.

Az Indiai-óceán déli medencéjében szombaton délután jelent meg az Anja nevet viselő trópusi vihar.

A meleg tengerfelszín felett mozgó alacsony nyomású rendszer gyorsan fejlődött, és vasárnapra már a Saffir-Simpson skála szerinti II. kategóriájú ciklonná erősödött. Kedden reggelre pedig már IV-es kategóriájú ciklonként folytatta útját.

Kedden reggel az Anjaban mért átlagos szélsebesség elérte a 212 kilométer/órát, a széllökések pedig megközelítik a 260 kilométer/órát.

A trópusi ciklon a Madagaszkártól 800 kilométerre keletre található La Reuniun szigettől keletre, északkeletre halad el, lakot terület érintése nélkül.

A legfrissebb előrejelzések szerint az Anja déli, délkeleti irányban mozog tovább, és a hidegebb tengervíz fölé érve lassan gyengülni kezd.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat