2018. július 22., Magdolna

Továbbra sem tágít a tél - többfelé havas eső, hó hullott


ICI Interaktív Zrt. - 2013. április 2., kedd, 09:10

Továbbra is nedves levegőt szállítanak a mediterrán ciklonok, az enyhébb légtömegek azonban egyelőre nem tudnak teret nyerni. Emiatt továbbra is többfelé hullott havas eső, hó.

Keddre virradóan újabb mediterrán ciklon érte el térségünket, amelynek melegfrontja mentén a Dunántúlon és a déli országrészben egyre többfelé kezdődött csapadékhullás. A délelőtt első felében a Dunántúl nagy részén havas eső, illetve hó hullott, de a hószállingózás és a havas eső átmenetileg a főváros térségét is elérte. Az időjárás továbbra is inkább a telet, mint a tavaszt idézi.Havas eső, hószállingózás még délután is előfordul a Dunántúlon, de már kevesebb helyen.

A hideg idő nem csak nálunk tartja magát, a sarkvidéki eredetű légtömeg Európa nagy részét uralja még mindig:

Európa hőtérkép: Moszkvában sincs sokkal hidegebb, mint Budapesten, sőt... (idojaras.hu)

 

Körmend kedd délelőtt 9-10 óra között
(ICI Meteorológia állomás)

 

Így havazott kedd reggel Szentgotthárdnál
(ICI Meteorológia állomás)

 

A ciklon egyre jobban ránk húzódik a nap folyamán, és este már északkeleten is elered az eső. A légörvény szerdán is meghatározza időjárásunkat: többfelé várható eső, zápor, a Dunántúl nyugati felén pedig még mindig nagy területen lehet havas esőre, havazásra számítani. Szerdán dél, délkelet felől napközben ugyan szűnik a csapadék, de a ciklon csak csütörtökön távozik térségünkből, az északi és keleti országrészben még ekkor is okoz esőt, záporokat, de helyenként havas eső, hó is hullhat.

A hőmérsékletek mind ma, mind szerdán tág határok között alakulnak. Míg keleten elérheti a csúcsérték a 10, 12 fokot, addig a nyugati tájakon gyakran csak kevéssel melegszik fagypont fölé a levegő.

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat