2020. február 22.,

Tovább hízott a vastag hóréteg a Déli-Kárpátok csúcsain


ICI Interaktív Zrt. - 2011. május 18., szerda, 13:48

Románia legmagasabb csúcsain vastagabb a hó, mint bármikor az egész elmúlt téli szezon során, bőven meghaladja az egy métert.

Május elsejéhez képest 18 centiméterrel gyarapodott a hóréteg Románia legmagasabban fekvő meteorológiai állomásán, az Omu-csúcson a május 13-i pénteki jelentés szerint. Az állomás 2504 méter magas csúcs a Bucsecs-hegységben található, amely a Déli-kárpátok keleti tömbje.

A jelenleg 136 centis hóréteg vastagabb, mint bármikor az elmúlt téli szezon során. A sok hó a Balkán-félsziget északi része felett gyakran kimélyülő ciklonok hatására jött létre.

A Déli-Kárpátoknak csak a legfelső néhány száz méteres csúcsain esett hó, lejjebb április közepe óta már folyékony formában hullik le a csapadék. Ezért is különösen szép látványt mutatnak tiszta időben a fehér sapkába burkolódzó csúcsok.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat