2020. február 24., Szökőnap

Tornádót filmeztek le Olaszországban


ICI Interaktív Zrt. - 2013. május 31., péntek, 12:23

Közép-Európát rendkívüli időjárás jellemzi. Többfelé, köztük hazánkban is bőven átlag alatti a hőmérséklet, a nedves léghullámokban pedig gyakran intenzív zivatarcellák keletkeznek. Az alábbi jelenséget és az autóból készült felvételt Olaszországban készítették.

Meglehetősen eseménydús periódusban van Közép-Európa nagy része, melynek fő oka a gyakori fronttevékenység valamint a nagy mennyiségű légköri nedvesség. Többfelé igen labilis a légkör, gyakran alakulnak zivatarcellák az említett régióban. Részben ennek is köszönhető, hogy a hőmérséklet viszonylag nagy területen el sem éri a sokéves átlagot, néhol jóval alatta van.

Az alábbi videót Milánó közelében készítették feltehetően autóúton vagy egy autópályán. A jármű vezetője és társa arra lettek figyelmesek, hogy egy szemmel jól kivehető forgó rendszer kisebb-nagyobb tárgyakat kapott fel a felszínről. A tornádó haladása szemtanúk szerint viszonylag lassú volt, átmérőjének nagyságát 150 méterre becsülik.

Ennek ellenére igen erős forgószélről beszélhetünk, a felszíni szélsebesség meghaladta az óránkénti 100 km-t. Ennek hatására több jármű, köztük kisebb teherautók dőltek el, a gyengébb szerkezetű épületek megrongálódtak. Szerencsére emberi áldozatról nem érkezett jelentés.

forrás: Youtube
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat