2018. szeptember 20., Friderika

Tornádó VIDEÓ! - Gyorsan fejlődő zivatarok északkeleten


ICI Interaktív Zrt. - 2013. május 12., vasárnap, 15:23

Előrejelzésünk szerint majdnem percre pontosan érkeztek meg az északkeleti zivatarok a hét utolsó napján. A zivatarcellák gyorsan fejlődnek és intenzív csapadékot okoznak.

Nem sokkal 12:00 után a Kárpát-medence keleti harmadán, országhatárainkon kívül megjelentek az első vasárnapi zivatarok. Az Erdély és Székelyföld térségében kialakult cellák fejlődésükben semmi kirívó nem tapasztalható, 15:00 óra környékén már lényegesen legyengültek.

Ezzel szemben Északkelet-Magyarországon 14:00 magasságában tornyosuló gomolyfelhők jelentek meg, melyek pillanatok alatt fejlődtek zivatarfelhőkké. Az első képen a sat24.com 14:45-ös felvétele látható. 14:15 és 14:45 között (fél óra alatt) a zivatarcella területe az intenzív csapadékot hozó góccal együtt a duplájára fejlődött.

forrás: Sat24. com - időpont: 14:45

 

Délután 4 óra körül már vonalba rendeződött zivatarokról beszélhetünk. A zivatarok csapadéksávja lényegében beborítja az egész Borsod-Abaúj-Zemplén megyét és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egyes részeit is. Olyannyira, hogy Őrben még tornádót is filmeztek heves jégeső kíséretében. Az alábbi videót Kozma István töltötte fel.

forrás: youtube.com (feltöltötte: Kozma István)

forrás: Sat24. com - időpont: 16:15

 

A zivatarok helye nem változott, a cella az esti órákra kiterjedt, viszont jelentősen vesztett az intenzitásából. 19:30 magasságában gyengül, de még igen nagy területen okoz csapadékot. Emellett egy kisebb méretű zivatarcella is megjelent az Alföld térségében, mely az alábbi műholdképen jól kivehető.

forrás: Sat24. com - időpont: 18:45

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat