2018. július 22., Magdolna

Tornádó pusztított Portugáliában


ICI Interaktív Zrt. - 2012. november 19., hétfő, 17:21

Algarve-ben, Portugália legdélibb tartományában 13 embert sebesített meg egy tornádó. A forgószél az Atlanti-óceán felől érkezett.

A tornádó a tengerpart felől érkező zivatarfelhőből csapott le múlt pénteken (november 16.). Először csak egy tölcsér (tuba) alakult ki, amely végül elérte a földfelszínt.

A tornádó nyomvonala Lagoa és Silves városokon haladt keresztül. A forgószél miatt épületek váltak lakhatatlanná és több száz ember hajlék nélkül maradt. A szél autókat borított fel, ablakokat tört be és a tetőket is megrongálta.

Amerikában gyakrabban alakulnak ki tornádók, Európa területén az ilyen jellegű eseményeknek kevesebb a száma, és gyengébbek is. Portugáliában is ritka jelenségnek számít egy ilyen erősségű forgószél.

Képek a pusztításról (Forrás: tvi24.iol.pt)

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat