2019. augusztus 21., Sámuel

Tornádó Lengyelországban


ICI Interaktív Zrt. - 2012. július 15., vasárnap, 12:28

Halálos áldozata is van a Lengyelországban június 14-én pusztító tornádóknak, és rengeteg kárt okozott az ítéletidő.

Szombaton nem csak a Kárpát-medencében, hanem tőlünk északra, Lengyelországban is igen heves viharok tomboltak. Sőt, az ottani cellák még erősebbnek bizonyultak, mint térségünkben. 

Egyes hírek szerint négy tornádót is megfigyeltek aznap a lengyeleknél, a viharokban egy ember meghalt, legalább kilenc pedig súlyosan megsérült. A forgószelek leginkább Pomeránia tartományban pusztítottak. Az erős szél fákat csavart ki és épületeket rongált meg vagy tett lakhatatlanná. A legtöbb kérbejelentés az ország északi részéről érkezett, szántóföldek, kertek is megsemmisültek. A szakértők szerint valóságos csoda, hogy nem követelt még több halálos áldozatot az ítéletidő, ugyanis a legerősebb viharok nagyrészt lakott területeket érintettek.

Tornádó a 10 ezer lakosú Sztum város közelében

Néhány további fénykép a forgószelekről és a pusztításról (kontakt24.tvn.pl):


A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat