2018. szeptember 21., Máté

Tombol a hőség Ibériában


ICI Interaktív Zrt. - 2012. május 14., hétfő, 13:39

Miközben Európa nagy részén fázósra fordult az idő a hétvégén hozzánk is elért hidegfront mögött, Ibéria déli felén napok óta szinte rekkenő a hőség.

Sevillában a májusban megszokott átlagos maximum hőmérséklet 26, 27 Celsius-fok. Már lassan egy hete azonban nyár közepi kánikula tombol a spanyol városban, a hőmérséklet több alkalommal már a 40 fokot is megközelítette. Vasárnap például 38,4 fokot mutatott a hőmérő a legmelegebb órákban, és hétfőn 13 óra magasságában már 34 fokig melegedett a levegő.


A Guadalquivir folyó Sevillaban.
(Meteosurf; meteosurfcanarias.com)

Sevilla mellett azonban számos más városban is hasonló hőség tombol. A hétfői értékek alapján például Portugália legdélibb, a spanyol-portugál határ közelében fekvő városában, Faroban a legforróbb az idő, ahol ugyanez idő tájt már 36 fokot mutatott a hőmérő higanyszála. Ugyanilyen értékeket jelentettek többek közt Rota Jerez de la Frontera és Huelva településekről is.

A forróságot az Észak-Afrika felől érkező száraz, forró légtömeg okozza, és csak a hét második felében enyhül a hőség.

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat