2020. február 24., Szökőnap

Tombol a tél Észak-Európában


ICI Interaktív Zrt. - 2011. március 24., csütörtök, 13:59


Címkék: , ,A kontinens északi, északkeleti részén orkán erejű széllökés, hózáporok és a következő napokban további lehűlés jelzi, hogy még nem jött el a tavasz.

Norvégia nyugati partvidékén az erős zonális áramlásban a szerda éjjel, csütörtök hajnalban átvonult hidegfront idején helyenként 130 km/órás orkán erejű széllökések tomboltak, miközben heves hózápor, havazás jellemezte a front átrobogását.

Finnországban még mindig nagyon vastag a hó. Helsinki külterületét a meteorológiai állomás mérése szerint 70 centis hó borítja, a kikötők egyes részein továbbra is áll a jég.

Míg Skandináviában a hatvanadik szélességi körtől északra helyezkedett el csütörtökön a téli légtömeg, a Kelet-európai-síkságon ennél délebbre hatolt. Moszkvában szerdán és csütörtökön is havazott, a következő napokban pedig zord hideg idő várható, napközben sem éri el a hőmérséklet a mínusz öt fokot.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat