2018. augusztus 17., Jácint

Tombol a szélvihar


ICI Interaktív Zrt. - 2013. december 16., hétfő, 16:36

A hajnali órákban érkezett meg hozzánk az Észak- és Nyugat-Európán végigsöprő viharciklon hidegfrontja, ami nálunk is viharos szelet okoz ma és még szombaton is.

A reggeli órákban gyorsan átvonult a Kárpát-medence fölött Xaver névre keresztelt észak-európai viharciklon hidegfrontja. Akkor átmenetileg többfelé havas eső, havazás volt jellemző, mögötte azonban kisütött a nap - ezzel együtt pedig megerősödött, sokfelé viharossá fokozódott az északnyugati szél.

Az ICI Interaktív Meteorológia orszégszerte üzemeltet magashegyi és alacsonyabban fekvő meteorológiai mérőállomásokat is, így jól megfigyelhettük a front érkezését. Éjjel először a hegyvidéki szélmérők regisztráltak komoly szeleket: Szentendrénék, Kő-hegyen és a Nagy-hideg-hegyen is csaknem 70 km/órás, azaz viharos széllökéseket mértünk, az alacsonyabb szinteken pedig hajnalban erősödött meg a légmozgás.

A Fertő-tó mellett, Fertőszentmiklóson a legerősebb széllökés elért a 85 km/órát a délelőtti órákban, kora délután pdig Budapest XVIII. kerületében, Pestszentlőrincen már 90 km/órás, erősen viharos lökést is regisztráltunk!

Szombaton is folytatódik ez a viharos időjárás, továbbra is a délnyugati tájak ígérkeznek "csendesebbnek". A szeles idő és a hidegfront élettani hatásairól itt lehet olvasni.

Pénteken délután 1 órakor ekkora széllökéseket mértek az ICI Interaktív Meteorológia szélmérői

Az erős, viharos lökések között ekkor éppen a budapesti volt a legnagyobb
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat