2020. február 26., Géza

Tokió felé tart a Talas tájfun


ICI Interaktív Zrt. - 2011. augusztus 29., hétfő, 08:36

Továbbra is egyenesen a japán fősziget felé tart a Talas tájfun. Délkelet-Ázsiában felerősödött a trópusi-ciklon tevékenység, hétfőn ugyanis Tajvanon pusztított egy viharobjektum.

Kedden Tokiótól 1100 kilométerre délre örvénylett a Talas tájfun (a trópusi ciklon délkelet-ázsiai neve). A legfrissebb előrejelzések megerősítették, hogy egyenesen a japán fősziget, Honshu központi vidéke felé veszi az irányt, sőt középpontja pénteken a főváros közelében érhet partot. A Talas jóval markánsabb állapotban éri el Tokiót, mint ahogyan az Irene New Yorkba érkezett. A szél és a tengerszint-emelkedés mellett a heves esőzések nyomában járó áradások veszélyeztetik a szigetországot.

A korábban a Fülöp-szigeteken pusztító Nanmadol tájfun hétfőn érte el Tajvant, és a szárazföld felett trópusi viharrá gyengült. Bár a legnagyobb széllökés most már "csupán" 100 km/órát ér el, az extrém csapadék a sziget déli felén kiterjedt áradásokat okozott. Közel tízezer ember kényszerült elhagyni otthonát a megelőző kitelepítések során. A Nanmadol hétfőn el is hagyta Tajvant, és a kínai partok felé tart.


Kitelepítések a Nanmadol tájfun érkezése előtt
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat