2018. szeptember 22., Móric

Több mint egy méter hó van a Kékestetőn


ICI Interaktív Zrt. - 2013. március 29., péntek, 15:16

Pénteken a délutáni órákra több mint egy méteresre hízott a hóréteg a Kékestetőn. Ez még télen is szokatlan, március végén pedig kuriózumnak számít.

A hivatalos mérések szerint pénteken a déli órákban már 104 cm volt a hóréteg vastagsága hazánk legmagasabb pontján, a Kékestetőn, délután 4 órára pedig már elérte a 106 cm-t is. Mindez természetes hó, és a rendkívül csapadékos, ciklonokkal tarkított télnek köszönhető. Az azonban mindenképpen szokatlan, hogy éppen március utolsó napjaira lett ekkora a hóvastagság, a télies idő még a tavasz első hónapjában sem tágít a Kárpát-medence egy részéről.

Aggteleken is szakad a hó

Az ICI Interaktív Meteorológia mérőállomásának kameraképe délután fél 3-kor

Pénteken csupán a déli tájakon érte el itt-ott a hőmérséklet a déli órákban a 10 fokot, és még ez is mintegy 4-5 fokkal marad el az ilyenkor szokásos átlagtól. Az ország többi részén pedig inkább téli hőmérsékletek uralkodnak, az Északi-középhegységben többfelé havazik, máshol pedig eső, havas eső, ónos eső, sőt, még fagyott eső is előfordul.

Hőtérkép

Az ICI Interaktív Meteorológia állomáshálózata által mért hőmérsékletek péntek délután fél 2-kor

Az előrejelzések szerint még a folytatásban is várni kell a kellemes tavaszra: rövid megszakításokkal, de folytatódik a változékony, csapadékos, frontokkal tarkított idő.

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat