2020. január 21., Ágnes

Több mint 20 fok különbség kelet és nyugat között!


ICI Interaktív Zrt. - 2017. augusztus 7., hétfő, 00:23

Kora délutánra az érkező hidegfront előtt több mint 20 fokos eltérés alakult ki a nyugati és a keleti határszél között.

Habár Magyarország nem túl nagy kiterjedésű, azért egy-egy légköri front hatására markáns különbségek tudnak kialakulni az egyes országrészek között. A mai napon az esti órákban erős széllel egy hidegfront éri el térségünket északnyugat felől, de már előtte több fokkal hidegebb levegő áramlott a Kárpát-medencébe. A front eközben szinte maga előtt "tolta" a délről érkező melegebb légtömegeket, ennek köszönhetően éles határvonal rajzolta ki a lehűlést hozó képződmény útját.
Az ICI Interaktív Meteorológia, illetve a Meteo Klinika országszerte működteti a számos műszerből álló meteorológiai mérőállomás-hálózatát. Méréseink szerint délután fél 4-re az északnyugati határszélen fekvő Ágfalva, valamint a délkeleti Kunszentmillós között 20,2 fokos hőmérséklet-különbség alakult ki! A differencia számszerűsítve még érdekesebb: amíg Ágfalván a kora őszt idéző felhős időben mindössze 19,2 fokot mutattak a hőmérők, addig Battonyán a múlt heti hőhullámban tapasztalt 39,4 fokos rekkenő hőség uralkodott.

A Meteo Klinika országos állomáshálózata által mért hőmérsékletek 2017.08.6-án, kora délután

A front előtt és a front mentén is heves zivatarok várhatóak! 

Egy-egy zivatar pedig rendkívül markáns hatásokkal járhat.

A Meteo Klinika Budapest 18. kerületében működő légnyomásmérője drasztikus légnyomás-ingadozást regisztrált vasárnap délután - szinte "össze-vissza ugrált" a légnyomás!

A Budapesten, Pestszentlőrincen működő mérőállomásunk légnyomásmérője például egészen elképesztő légnyomás-ingadozást regisztrált a délutáni viharban. A hirtelen változás nagyon megterhelő még az egészséges szervezet számára is!

Az átvonuló hidegfront élettani hatásairól, valamint az életmentő tanácsokról feltétlenül olvassátok el a cikket!

Itt pedig videón is hallhattok az életmentő tanácsokról és a várható tünetekről, kattintsatok ide!

A hőség sajnos halálos áldozatokat is követlet - a Meteo Klinika igazgatója ebben a videóban 4:50-nél nyilatkozik. 

 

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat