2018. július 16., Valter

Több hullámban jön a csapadék


ICI Interaktív Zrt. - 2012. július 11., szerda, 17:34

Éjszaka hidegfront vonul át az országon. Fél 7 felé a Dunántúlt egy kiterjedtebb csapadéksáv érte el, amely a nyugati határszél után a Balatonnál okozott zivatarokat, és tovább halad kelet felé.

A nap első felében elszórtan, főként az Alföldön, illetve később az Északi-középhegységben alakultak ki záporok, zivatarok. Miskolcon késő délután pl. jég is esett. 14 óra tájt az északnyugati határszélen megjelentek az első, hidegfront előtt kialakult zivatarok. Ezek kelet felé haladtak az Észak-Dunántúlon, mögöttük pedig már a frontvonal mentén érkeztek az újabb zivatargócok. Az első csapadékhullám 6-negyed 7 felé érte el a fővárost, mögötte pedig egy kiterjedtebb csapadéksáv érkezett a Dunántúlra.

A második hullámból Szentgotthárdon valamivel negyed 8 előtt kezdett esni, és 20 perc alatt 15 mm hullott. A Sat24 műholdképn jól látszódik a Nyugat-Dunántúlt betakaró vastag felhőtömb (19:15 órakor). A csapadéksáv a nyugati határszél után háromnegyed 9 felé érte el a Balaton nyugati medencéjét. Tovább halad kelet felé.

A szél a délután második felétől egyre többfelé fordult nyugatira, északnyugatira, és részben a csapadék, részben a beáramló hidegebb levegő hatására a hőmérséklet csökkenni kezdett nyugat felől.

Bakonycsernyét negyed 6 előtt érte el az első zivatar:

Ez 10 perccel később Mórra is megérkezett:

 

Kárpát-medencei hőtérkép fél 6 körül:
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat