2020. február 22.,

Tizenöt méter hó esett a télen a kaliforniai hegyekben


ICI Interaktív Zrt. - 2011. március 25., péntek, 10:41

A kaliforniai Sierra Nevada hegységben november óta 15 méter hó hullott. A rendkívüli csapadék a térség különleges fekvésének köszönhető.

Donner Summit San Franciscótól 250 km-re északnyugatra, a tengerszint felett 1900 méter magasan helyezkedik el. A síközpontban novemberben kezdődött téli szezonban eddig mintegy 15 méter hó hullott. A hóréteg vastagsága természetesen az átmeneti melegebb periódusoknak és a zsugorodásának köszönhetően ennél kisebb, néhány méterre tehető.

A térség a Sierra Nevada hegységhez tartozik, amely észak-déli irányban húzódik, így nyugati lejtői a nyugat felől érkező óceáni légtömegeket feláramlásra késztetik. A feláramlás hatására gyakori az intenzív csapadék, amely Donner Summit környékén novembertől áprilisig jórészt hó formájában hullik. Az eddigi leghavasabb tél a mérések kezdete óta 1937-38-ban volt: akkor összesen 20 méter hó hullott.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat