2020. február 29., Elemér

Idén is megrendezték a Tiszavirág vetélkedőt

A Tisza Élővilágának Emléknapja (február 1.) és a Vizes Élőhelyek Világnapja (február 2.) alkalmából 2017. február 1-jén Csongrád megyében ismét megrendezték a "Tiszavirág" környezet- és természetvédelmi vetélkedőt. Na, de honnan is indult ez a remek kezdeményezés? Olvassa el cikkünket!


Jeges ár és belvízveszély a Tiszán

Megbosszúlta magát a tiszavirág életű februári tavasz. A hirtelen jött melegedéstől a Tisza ukrajnai vízgyűjtő területén is olvadni, töredezni kezdett a jég, az áradó folyók pedig egyre nagyobb jégtáblákat sodortak magukkal. Az olvadás másik következményeként pedig többfelé súlyos belvízhelyzet alakult ki, mivel a fagyos talajrétegek képtelenek voltak elvezetni a hirtelen keletkező nagy mennyiségű vizet. Részletek a cikkben!


Rekord alacsony vízállás a Dunán

A dunaföldvári mérőállomáson a hónapban többször is mértek az eddigi legkisebb vízállás alatti értékeket. A Tiszán és mellékfolyóin sem sokkal jobb a helyzet.


Rekord alacsony a víz a Tiszán és mellékfolyóin

A Tisza felső szakaszán és egyes mellékfolyóin rekord alacsony a vízállás. November elején számottevő csapadék nem várható, így tartós marad a nagyon alacsony vízszint.


Indul a nyár utolsó nagy zenei fesztiválja

Szerdán indul a SZIN, a nyár utolsó nagy zenei fesztiválja. A szegedi rendezvény alatt tombolni fog a hőség.


Bringatúra Balatonon, Tiszavirág Túra Szolnokon

A pénteken este érkező hidegfront szombaton az országban többfelé okoz majd esőt, záport, néhol zivatart. A Balatonon biciklitúrára várják az érdeklődőket, de szabadtéri programokat inkább már csak a keleti megyékben érdemes szervezni.