2020. január 21., Ágnes

Tippek, tanácsok a hőség napokra!


ICI Interaktív Zrt. - 2016. július 11., hétfő, 14:08

Ismét az átlagosnál jóval melegebb az idő hazánkban, sokan nagyon nehezen bírjuk a hőséget. Meddig tart még a kánikula? A cikkben néhány hasznos tippet, tanácsot is adunk!

Július 11-én, hétfőn a hőmérséklet csúcsértéke már sokfelé meghaladta a 30 fokot és előreláthatóan kedden még melegebb lesz, egyes helyeken akár 35 fok is lehet a legmelegebb órákban, a déli országrészben van erre a legnagyobb esély.

A hőség napokat nehezebben bírjuk, ilyenkor a koncentrálás is rosszabbul megy, csökken a munkateljesítmény, többeknél fejfájás is jelentkezhet. Az időjárási helyzet főként az idősek, a kisgyermekek, a túlsúlyosak és a keringési betegségekben szenvedők számára lehet megterhelő. De mit tudunk tenni a panaszok ellen? Most adunk néhány tippet, tanácsot, amelyeket érdemes megfogadni kánikula idején:

- Testtömegtől és fizikai aktivitástól függően akár 3-5 liter folyadék bevitele javasolt, azonban célszerű kerülni a cukros és az alkoholos italok fogyasztását!

- Az izzadás során elvesztett ásványi sók pótlásáról gondoskodjon!

- Könnyen emészthető valamint a vitamindús ételek fogyasztása javasolt!

- Ajánlott több időt hűvös, légkondicionált helyiségben tölteni.

- 10 és 16 óra között kerülje a tűző napon tartózkodást! Fektessen nagyobb hangsúlyt a bőrvédelemre, hiszen nagy a leégésveszély. Magas, 30-40-es faktorszámú fényvédőszerek használata ajánlott.

- Viseljen jó minőségű, UV-szűrős napszemüveget, hiszen az erős sugárzás szemkárosító hatása hosszabb távon akár szürkehályogot is okozhat.

Szerecsére a hőség ezúttal nem tart sokáig, ugyanis szerdán egy hidegfront éri el hazánkat nyugat felől, amely keleten csak csütörtökön érezteti majd hatását. A következő napok várható időjárása:

A várható időjárás 2016. július 12. és 18. között

 

Iratkozzon fel ingyenes napi hírlevelünkre, és tudja meg első kézből, mi vár Önre, hogy időben felkészülhessen az Önt érintő, időjárás okozta hatásokról!

Friss humánmeteorológiai információkért és előrejelzésért, valamint további tanácsokért ajánlott felkeresni a www.meteoklinika.hu weboldalt, ahol az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásáról bővebben is tájékozódhat.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat