2018. szeptember 18., Diána

Tervezzünk szabadtéri programot a hosszú hétvége első két napján – humánmeteorológia


ICI Interaktív Zrt. - 2011. március 12., szombat, 13:12

A hosszú hétvége eleje igazán kellemes, kirándulóidőt tartogat. Azonban vasárnap a megerősödő szél migrénes fájdalmakat okozhat. Hétfőtől sajnos változékonyabbra fordul az időjárás, kettős fronthatás várható.

Szombaton gyenge melegfronti hatásra számíthatunk, folytatódik az enyhülés, az ország nagy jóval részén 10 fok felett alakulnak a maximumhőmérsékletek. A melegedés egyeseknél alvásproblémákat, másoknál fáradékonyságot okozhat. Fogyasszunk vitamindús gyümölcsöket, sok folyadékot. Töltsük pár órát a szabad levegőn, mert kellemes napos, száraz időre van kilátás, a napsütést legfeljebb északkeleten zavarhatja meg átmeneti felhősödés.

A légszennyezettség és a szálló por koncentrációja közepes szintet ér el. A mogyoró és az égerfa virágpora közepes mennyiségben található meg a Dunántúlon, míg a Tiszántúlon kisebb a pollenkoncentráció. A következő napok időjárásának köszönhetően a légszennyezettség mértéke kissé csökkeni fog, azonban az allergiás tünetek fokozódhatnak.

Vasárnap frontmentes időben lesz részünk, de megélénkül, a Kisalföldön megerősödhet a szél. Jobbára derült lesz az ég, több órás napsütés, száraz idő ígérkezik. A szeles területeken erősödhetnek a migrénes fájdalmak, így a fejfájásra hajlamosaknak érdemes odafigyelni a fokozott folyadékbevitelre. Akár 1,5-2 liter ásványvizet is megihatnak a nap folyamán.

Hétfőn kettős fronthatás várható. Csapadékosabbra és változékonyabbra fordul az időjárás, így akik szabadtéri programot terveznek, öltözzenek rétegesen, így elkerülhető a megfázás. Az esernyőket és esőkabátokat sem ajánlott otthon felejteni.

További időjárás-érzékenységgel kapcsolatos kérdéseire a www.meteoklinika.hu oldalon kaphat választ.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat