2018. szeptember 18., Diána

Tervezzünk szabadtéri programot a hétvégére – humánmeteorológia


ICI Interaktív Zrt. - 2011. április 1., péntek, 12:15

Pénteken még borongósabb, csapadékosabb időben lesz részünk, azonban szombaton és vasárnap kellemes, egyre naposabb időjárás várható, érdemes lesz a szabadban tölteni pár órát.

Pénteken kettős fronthatás várható. Futó záporokra számíthatunk országszerte, így az esernyőkent nem érdemes otthon felejteni. Az élénk szélben fejfájós panaszok jelentkezhetnek. Növekedhet a reakcióidő is, így az utakon nem árt fokozott óvatossággal közlekedni. Egy-egy zivatar kialakulására is számíthatunk, melyek környezetében asztmás panaszok fokozódhatnak. A légzési panaszokkal küzdőknek ajánlott borsmenta, vagy eukaliptusz olajat párologtatni.

A légszennyezettség és a levegőben szálló por koncentrációja alacsony. A következő napok időjárásának köszönhetően mindkét értékben kisebb növekedés, azonban később a csapadék hatására csökkenés várható. Az éger, a juhar és a nyárfa pollenszórása okozhat allergiás tüneteket szombattól. Főként a Dunántúlon jelentkezhetnek intenzívebb panaszok.

Szombaton gyenge melegfronti hatásra és keleten már kevésbé borult időre számíthatunk. Kárpótol az időjárás az előző hétvégi rossz időért. Igazi kirándulóidő várható, azonban akik hosszabb időt töltenek a természetben, gondoskodjanak megfelelő mennyiségű folyadékról. Sokak szervezetét megviseli a folyamatos enyhülés, ezért kimerültség, bágyadtság és alvásproblémák jelentkezésére is lehet számítani.

Vasárnap továbbra is gyenge melegfronti hatás fogja terhelni a szervezetet. Száraz, napos időre van kilátás, azonban a megélénkülő déli szélben fejfájásos panaszok megjelenésére lehet számítani. Hétfőn a jelenlegi számítások szerint erős hidegfront érkezik, melyre nem árt már vasárnap felkészülni; fogyasszunk magnéziumban és káliumban gazdag élelmiszereket, például több tejterméket. Ezzel csökkenthetjük a görcsös panaszok kialakulásának valószínűségét.

További időjárás-érzékenységgel kapcsolatos kérdéseire a www.meteoklinika.hu oldalon kaphat választ.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat