2018. július 22., Magdolna

Télies a naptári tavasz első hete — humánmeteorológia


ICI Interaktív Zrt. - 2011. március 2., szerda, 11:13

Folytatódik a télies, hideg időjárás, szerdától egyre többfelé havazás is várható. Kettős fronthatás okozhat reakcióidő növekedést, ezért az utakon fokozott óvatosság ajánlott.

Szerdán az ország nagy részén kettős fronthatás várható, de az északkeleti országrészben még napos, frontmentes időjárás javítja az ott élők kedélyállapotát. A délnyugati országrészben azonban kisebb havazásra is számíthatunk, így az ott élőknek csúszós útszakaszokra, rossz látási viszonyokra kell készülniük. A fronthatás miatt sokaknál megnyúlhat a reakcióidő, és különösen azok tapasztalhatnak fokozott fáradékonyságot, akik az egész országon keresztül utaznak, és ezáltal rövid idő alatt többféle hatással kell szervezetüknek megbirkóznia. Ők iktassanak be több pihenőt, és számoljanak menetidő hosszabbodással.

A légszennyezettség közepes szintű, de a szálló por koncentrációja az elmúlt napokban több nagyvárosban is átlépte a tájékoztatási küszöbértéket. A megélénkülő légmozgás következtében kissé javulni fog a levegőminőség az északkeleti országrész kivételével. Az előző napok szmogos időjárása miatt azonban a légúti megbetegedésekben szenvedőknek továbbra is ajánlott elkerülni a forgalmas helyeket. Nem érdemes aktív fizikai tevékenységet sem végezni a szabad levegőn.

Csütörtökön már az egész ország területén kettős fronthatás várható. Kisebb havazásra, hószállingózásra van kilátás. Gyulladásos és görcsös panaszok erősödésére is számíthatunk. A borús, hideg napokon depressziós tünetek erősödésére számíthatunk. Szervezzünk több társasági programot, hallgassunk kellemes zenét, vegyük körül magunkat színes dolgokkal, öltözködjünk színesebben, így elviselhetőbbé válnak a szürke hétköznapok.

Pénteken már frontmentes, napos időben lesz részünk. Érdemes szabadtéri programokat szervezni, de továbbra is meleg és réteges öltözködés szükséges, mert a maximumhőmérsékletek még a hét vége felé is jóval tíz fok alatt fognak maradni. A jelenlegi számítások szerint vasárnap újabb hidegfront hoz lehűlést, és erősödő ízületi fájdalmakat.

További időjárás-érzékenységgel kapcsolatos kérdéseire a www.meteoklinika.hu oldalon kaphat választ.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat