2018. szeptember 20., Friderika

Télies napok következnek


ICI Interaktív Zrt. - 2013. március 24., vasárnap, 13:56

A hét elején pár napig egy újabb mediterrán ciklon "vendégeskedik" a Kárpát-medencében, és okoz nagy területen havazást. A hőmérsékletek is a telet idézik a legtöbb helyen.

Hétfőn reggeltől dél, délnyugat felől egy mediterrán ciklon melegfrontja húzódik térségünk fölé, és napközben ez a front észak, északkelet felé mozog. A fronttal együtt csapadék is érkezik, napközben egyre többfelé kezdődik havazás. Keleten, délkeleten azonban havas eső, eső is eshet, ott ugyanis a magasban és a talaj közelében is fagypont felett várhatóak a hőmérsékletek.

A ciklon csak lassan mozdul majd kelet felé, így kedden egész nap, és még a szerdai nap egy részében is meghatározza az időjárást, de ekkor nyugat felől már egyre többfelé megszűnik a csapadék, és a felhőzet is vékonyodni, szakadozni kezd. Akkor enyhülés is kezdődik, de marad a változékony, gyakran esős, záporos idő.

Addig viszont az ilyenkor szokásos átlagnál mintegy 7-14 fokkal lesz hidegebb délutánonként, és reggelente is országos fagyra számíthatunk. Az idén szokatlanul hosszúra nyúlik a tél, de lassanként elfogy a hideg levegő utánpótlása, és egyre inkább teret nyerhetnek majd a dél felől érkező enyhébb légtömegek. 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat