2020. február 20.,

Télies fordulat!


ICI Interaktív Zrt. - 2015. november 18., szerda, 09:00

November első fele hazánkban az átlagosnál jóval enyhébb volt, több melegrekord is megdőlt. Azonban az előrejelzések szerint hétvégére jelentős lehűlés várható, érdemes elővenni a télikabátokat. Részletek a cikkben!

November első fele összességében inkább kellemes, napsütéses, tavaszias időt hozott, mint borongós őszi napokat. A szokatlanul enyhe időben több nap is rekordokat ért el a napi csúcshőmérséklet értéke. November 8-án a fővárosi, 9-én az országos, 11-én pedig az országos és a fővárosi melegrekord is megdőlt.

Az ICI Inetraktív Meteorológia maximum hőtérképe 2015.11.11-én. A nyugati és déli országrészben sokfelé 20 fok felett alakult a csúcshőmérséklet értéke.

 

Bár péntekig még marad a viszonylag kellemes idő, szombattól jön a "télies fordulat", jelentős lehűlésre lehet készülni. Ekkor egy markáns hidegfront éri el hazánkat. A front átvonulása után átlagosan közel 8-10 fokkal hidegebb idő várható. A magasabban fekvő területeken havaseső, később akár hózápor is előfordulhat. A hideg mellett ráadásul a szél is többször megerősödik, amely tovább ronthatja a komfortérzetet.

 

A GFS modell úgynevezett ensemble (együttes) futtatásának eredménye Budapestre: a felső görbeseregen jól látszik, hogy a magasban is jelentősen csökken majd a hőmérséklet. Az alsó görbesereg pedig azt mutatja, hogy a hétvégén a főváros térségében akár jelentős mennyiségű csapadékra is készülhetünk. 
(Forrás: wetterzentrale.de)


Szombaton a hidegfrontra érzékenyek készüljenek, ugyanis panaszaik erősödhetnek. A szívpanaszok fokozódhatnak, az érintetteknek ajánlott a megterhelő fizikai munka kerülése. A panaszok enyhítésére a galagonya tea fogyasztását ajánljuk.

 
A görcsös panaszok száma is növekedhet, célszerű a magnézium bevitelt fokozni, továbbá a B6 vitamin szedése is javasolt.
 
A hideg időben a kopásos eredetű ízületi bántalmak erősödhetnek, melynek enyhítésére érdemes kámforos krémeket vagy csalánlevél főzetéből készült borogatást alkalmazni.

Ön is frontérzékeny? Ha szeretné megtudni, meteogyógyászaink segítenek kideríteni!
 

Iratkozzon fel ingyenes napi hírlevelünkre, és tudja meg első kézből, mi vár Önre, hogy időben felkészülhessen az Önt érintő, időjárás okozta hatásokról!

Friss humánmeteorológiai információkért és előrejelzésért, valamint további tanácsokért ajánlott felkeresni a www.meteoklinika.hu weboldalt, ahol az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásáról bővebben is tájékozódhat.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat