2018. szeptember 26., Jusztina

Téli napok kiadós hóval, hófúvással tarkítva


ICI Interaktív Zrt. - 2012. december 6., csütörtök, 17:10

Ma többnyire fagypont alatt maradt a hőmérséklet, és pénteken, bár több órára kisüt a nap, marad a téli idő. A hétvégén kiadós havazás és hófúvásokra van kilátás, majd tovább erősödnek a fagyok.

Csütörtök hajnalban az Északi-középhegységben, illetve a középső országrészben több helyen is -10 fok közelébe csökkent a hőmérséklet, napközben pedig az ország nagy részén fagypont alatt maradt a csúcsérték. Péntekre virradóan egy hidegfront vonul át szórványosan kísérve hózáporoktól, gyenge havazástól, mögötte pedig már tisztul az ég. Ismét igen mélyre süllyed a hőmérséklet, hajnalban helyenként újból -10 fokig, vagy kicsivel az alá süllyedhet a hőmérő higanyszála.

Pénteken délen, keleten is csökken a felhőzet, és az ország nagy részén többórás napsütés segít elviselni a hideget, ugyanis ismét alig melegszik fagypont közelébe a levegő. A délután folyamán délnyugat felől felhősödés kezdődik, ahogy egy mediterrán ciklon közeledik a Kárpát-medence felé.

Ez a légörvény a hétvégén várhatóan kiadós havazást okoz, szombaton elsősorban délkeleten, délen, vasárnap pedig keleten. Ezeken a területeken 10-20 centi hó is hullhat, a megerősödő, viharossá fokozódó szél pedig hótorlaszokat építhet belőle.

A vastag hótakaró felett a jövő héten már akár -15 fok körüli hajnali fagyok is lehetnek, a téli napok pedig kitartanak, a maximumok is 0 fok alatt maradnak.

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat