2018. szeptember 23., Tekla

Téli hétvégénk lesz, sokfelé fog havazni


ICI Interaktív Zrt. - 2013. február 9., szombat, 10:25

A hétvégén ismét a tél dominál, vasárnap is sokfelé fog havazni, és ekkor már nagyobb eséllyel meg tud maradni a lehullott hó.

A tavasz egyelőre még várat magára, a hétvégén borús, téli idő várható, és többfelé fog havazni is. A Tiszántúlon már szombat hajnalban megkezdődött a csapadékhullás, a nap folyamán pedig másutt is egyre többfelé alakult ki hószállingózás, havazás.  A felmelegedett talajon és a fagypont körüli hőmérsékletek mellett a hó általában nem tudott megmaradni, illetve gyorsan elolvadt.

 

Szentesen a havazás mellett élénk szél fújt, amit a szélzászló vízszintes állása is jelzett
(ICI Interaktív Meteorológia állomásának webkameraképe szombat délelőtt)

 

Este, éjszaka dél felől átmenetileg megszűnik a havazás, vasárnap hajnalban azonban intenzívebb csapadékzóna érkezik déli irányból. A hét utolsó napján sokfelé várható friss hó, és a szombatihoz képest intenzívebb hóesés ígérkezik. Ekkor a hó már nagyobb valószínűséggel megmarad. Általában néhány centi gyűlhet össze, de a nyugati és északi országrészben, ahol várhatóan egész nap fagypont alatt marad a hőmérséklet, az 5 centit is meghaladhatja a hóvastagság.  A Dunántúlon és északkeleten olykor megerősödő szél hóátfúvásokat is okozhat.

A közlekedésben a hétvégén tehát télies útviszonyokra számíthatunk, a havas, jeges, lefagyott utakon növekszik a megcsúszás- és a balesetveszély. Vasárnap a látásviszonyokat időnként intenzív havazás korlátozhatja.

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat