2020. február 26., Géza

Tavaszt hozott "jégtörő" Mátyás


ICI Interaktív Zrt. - 2019. január 31., csütörtök, 00:17

Február 24-én rendkívül nagy hőmérséklet-különbség alakult ki Magyarország nyugati és keleti tájai között - a szokatlan időjáráshoz extrém élettani hatások párosulhatnak. Na és mit mond a néphagyomány: itt van már a tavasz?

A napok óta felettünk hózódó kettősfrontnak köszönhető az a ritka hőmérséklet-különbség, ami hazánk nyugati és keleti tájai között alakult ki délutánra. Míg a Dunántúlon az esős időben többfelé csak 5 fokot mutattak a hőmérők, addig Hajdúszoboszlón kihelyezett mérőállomásunkon már csaknem 18 fok volt! Közben arrafelé a nap is kisütött, igazi tavaszias hangulatot csempészve az ott élők szürke hétköznapjaiba.

Keleten csaknem 18 fok, nyugaton csak 5 fok

Az ICI Interaktív Meteorológia mérései alapján készült hőtérkép kedd délutánról

Mindenképpen szokatlan ez a nagy, 12-13 fokos hőmérsékleti eltérés, a fennálló időjárási helyzethez pedig extrém élettani hatások párosulnak! Bizonyára tapasztalta, hogy mostanában gyakrabban fáj a feje, ha szívbeteg vagy keringési panaszok gyötrik, akkor ezek sokaknál fokozódtak. Tünetei mérséklésére, egyáltalán a kialakult panaszok okának kivizsgálására is találhat megoldást az alábbi oldalon!

Amennyiben nem szenved kifejezetten a frontérzékenységtől, akkor is megérezheti a tartós humánmeteorológiai terhelést. Ezt észreveheti arról, ha alacsony a komfortérzete, nyűgös, kialvatlan, vagy akár csak fáradt, kedvetlen. Ide kattintva kirobbanó formába hozhatja magát.  

Az aktuális időjárás szervezetére gyakorolt hatásairól a Meteo Klinika oldalán tájékozódhat!

És hogy mi várható a következő napokban? Nos, a néphagyomány szerint nincs még itt a tél vége. Úgy tudni, Mátyás "töri a jeget, ha talál, ha pedig nem talál, akkor csinál". A mai napon még hajnalban sem talált jeget, nem hogy az átlagosnál több fokkal enyhébb délutánon. Azért reméljük, a népi megfigyelők sem tévedhetetlenek, és vasárnap nem csak a naptárban fog beköszönteni a meleg, napsütéses tavasz.

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat