2020. február 24., Szökőnap

Tavaszt hoz a karácsony a Dunántúlra


ICI Interaktív Zrt. - 2012. december 24., hétfő, 14:03

A vasárnap érkezett melegfront aznap esőt, havat, ónos esőt egyaránt hozott térségünkbe, mögötte pedig a Dunántúl nagy részén hétfőn már a kora tavaszt idézte az időjárás.

A vasárnapi erős melegfront kezdetben országos havazást okozott, majd nyugat felől a hóesést egyre több helyen váltotta fel ónos eső, majd eső. Hétfőn már csak keleten hullott csapadék: ez sajnos ónos eső formájában jött le, miközben délnyugat felől elkezdett felszakadozni a felhőzet. Délután a Dunántúl nagyobbik részén szikrázóan sütött a nap, és a levegő is jócskán az ilyenkor szokásos átlag fölé melegedett. 

Így alakultak a hőmérsékletek december 24-én, 15:00-kor

Kora délután az ICI Zrt. műszerei közül a Pécsett kihelyezett mutatta a legmagasabb értéket: kettő óra után hosszú ideig 11,5 fokot mértünk. Ezzel szemben északkeleten még tartotta magát a hideg: ott többfelé még a 0 fokot sem érte el a hőmérséklet, és bár arrafelé tegnap kevesebb hó hullott, mint a középső tájakon, így az a kis hóréteg, ami kialakult, meg tudott maradni, és fehérbe öltözött szentestére a táj. 

Kedden ugyan mindenhol a felhők lesznek túlsúlyban, délnyugaton azonban továbbra is több fokkal 10 fok fölé melegedhet a levegő: ez mintegy 10 fokkal haladja meg az ilyenkor szokásos átlagos értéket. Az enyhe idő a hét további részében is marad, már folytatódik a változékonyság, és azért napról napra pár fokot csökken is a hőmérséklet.

Békés, boldog karácsonyt kívánunk!
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat