2018. szeptember 21., Máté

Tavaszi napsütéssel, frontmentes idővel indul a hétvége - humánmeteorológia


ICI Interaktív Zrt. - 2011. március 5., szombat, 10:59

A hétvége első napján frontmentes, kellemes kora tavaszias időben lesz részünk, érdemes szabadtéri programot tervezni. A napos idő jó hatással lesz a közérzetünkre, segít feltöltődni. Vasárnap hidegfronti hatás okozhat keringési problémákat, görcsös panaszokat, erős lehűlés és szeles idő várható.

Szombaton fronthatásra nem kell számítani. Tovább enyhül az idő, a maximumhőmérsékletek egyre többfelé megközelítik a 10 fokot.  A hétvége két napjából a szombat az alkalmasabb szabadtéri tevékenységek tervezésére, mivel a reggeli pára- és ködfoltok feloszlását követően napos, kellemes kora tavaszias idő ígérkezik. A napsütés javítja komfortérzetünket, és jótékony hatással van a kedélybetegek állapotára is.

A légszennyezettség szintje alacsony, a szálló por koncentrációja közepes szintet ér el. A következő napok időjárásának köszönhetően a levegőminőség kissé javulni fog.

Vasárnap hidegfront vet véget a kellemes tavaszias időnek, több fokos lehűlés várható. A rövid napos időszakok mellett gyakran növekszik meg erősen a felhőzet, és szórványosan fordul elő futó hózápor. Keringési problémák és görcsös panaszok jelentkezhetnek, az erős szél fejfájást válthat ki. Fogyasszunk magnézium- és káliumtartalmú ételeket, sok folyadékot, a szívbetegek pihenjenek sokat.

Hétfőn gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Szeles időre számíthatunk, amely fejfájást, fokozott izgatottságot válthat ki. Öltözzünk melegen, rétegesen, a fejfájósok vegyenek fel sapkát. A továbbiakban gyenge melegfronti hatásra, melegedésre számíthatunk.

További időjárás-érzékenységgel kapcsolatos kérdéseire a www.meteoklinika.hu oldalon kaphat választ.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat