2018. július 22., Magdolna

Tartós ködfoltok a Dunántúlon


ICI Interaktív Zrt. - 2013. február 15., péntek, 15:07

Péntek reggelre sokfelé párássá, ködössé vált a levegő, a Dunántúlon pedig néhol még délután is sűrű köd rontotta a látási viszonyokat.

Az elmúlt napok eseménydúsan, szelesen teltek, de pénteken reggelre országszerte megnyugodott az időjárás. Csütörtökön többfelé hullott csapadék (a Dunántúlon hó, havas eső, eső egyaránt, máshol az eső volt jellemző), péntekre virradóra pedig mindenhol jelentősen mérséklődött a szél, így hajnalban többfelé párássá vált a levegő, sűrű ködfoltok is képződtek. Az Alföldön és a Dél-Dunántúlon kiterjedt ködmezők is kialakultak. Délelőtt a legtöbb helyen megszűnt a párásság, a Balaton környékén, a Bakonyban és Somogy megye egyes részein azonban még kora délután is sűrű köd fedte a tájat.

Csak lassan ritkult a köd Bakonycsernyén (a felvétel délután a 1 és fél 3 közötti időszakot ábrázolja)

Az ICI Interaktív Meteorológia mérőállomásának filmje

Mindeközben a vékonyabb felhőkkel takart, helyenként napos keleti tájakon kellemesen emelkedett a hőmérséklet. A nyirkos vidékeken azonban nem tudott érvényesülni a napsütés jótékony hatása, jelentős hőmérséklet-különbség alakult ki az eltérő időjárású tájak között. Amíg délután negyed 3-kor Tokajban 10 fokot mértünk, Bakonycsernyén és Kecskéden mindössze 2 fok volt.

Az ICI Interaktív Meteorológia térképe a 14:15-ös hőmérséklet-eloszlást mutatja

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat