2018. szeptember 20., Friderika

Tartós kánikula köszönt be a héten


ICI Interaktív Zrt. - 2012. július 30., hétfő, 11:23

Kedden várható a hét a „leghidegebb”napja, de ekkor is 25, 30 fok ígérkezik. A folytatásban erősödik a nappali felmelegedés, péntektől már országszerte 30 fok fölött tetőzik a hőmérséklet

A hét első napjai még változékony időt hoznak, ma főként az ország északkeleti harmadán várhatók záporok, zivatarok, míg kedden a nyugati és részben a középső tájakon borúsan indul a nap. Itt eső, zápor, délután a keleti megyékben zivatarok alakulhatnak ki.  Szerdán és csütörtökön még erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, záporok, zivatarok elszórtan alakulhatnak ki.  Péntektől a napsütést már csak időnként zavarja gomolyosodás.

Eközben szerdától erősödik a nappali felmelegedés, és pénteken már az ország döntő részén 30 fok felett tetőzik a hőmérséklet. A hőség a hétvégén és várhatóan a jövő hét elején is marad, egyre többfelé éri el a 34, 35 fokot a maximum. Egyúttal a hajnalok is melegebbé válnak, és csütörtökön délen már lehetnek olyan körzetek, ahol a napi középhőmérséklet 25 fok felett alakul, majd pedig egyre nagyobb területen lehet jellemző a 25, 27 fokos átlag - ami a hőségriadó elrendelésének alapját képezi.

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat