2018. július 16., Valter

Tartós hidegfronti hatás, görcsös panaszok a hétvégén – humánmeteorológia


ICI Interaktív Zrt. - 2011. február 19., szombat, 20:03

A hétvégén gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket, görcsös panaszok jelentkezhetnek, az élénk szél fejfájást válthat ki. Csökken a csapadékhajlam, de elszórtan kisebb havazás, zápor előfordulhat. Keringési problémákat is tapasztalhatunk, a szívbetegek és az idősebbek kerüljék a fizikai megterhelést. A jövő héten erős lehűlésre van kilátás.

Szombaton gyenge hidegfronti hatás várható, görcsös panaszokat tapasztalhatunk. Jobbára felhős lesz az ég, legfeljebb délelőtt lehetnek kevésbé felhős időszakok. Eleinte északon fordulhat elő gyenge havazás, a déli határszélen kisebb eső, délután elszórtan lehetnek záporok, hózáporok. A káliumtartalmú ételek enyhítik a görcsös tüneteket, érdemes uborkát, banánt fogyasztani. A megélénkülő szél miatt a Kisalföldön intenzív fejfájás is jelentkezhet. Bőséges folyadék fogyasztásával megelőzhető a panaszok kialakulása. A lüktető, erős fájdalomra jótékony hatású lehet a halántékra helyezett borsmenta olajos borogatás.

A légszennyezettség és a szálló por koncentrációja alacsony szintet ér el, és a következő napok időjárásának köszönhetően alig fog változni. Az alacsony légszennyezettség jó hatással lesz a légúti betegségekben szenvedők állapotára.

Vasárnap továbbra is gyenge hidegfronti hatás érvényesül, amely megterheli a keringési rendszert, szívpanaszokat, vérnyomás-ingadozást válthat ki. Pár órás napsütésben bízhatunk, eleinte keleten, majd este a nyugati határszél mentén elszórtan előfordulhat futó hózápor. A szívbetegeknek könnyen emészthető ételek és hagymafélék fogyasztása ajánlott, pihenjenek sokat, kerüljék a fizikai megterhelést.

Hétfőn folytatódik a gyenge hidegfronti hatás, kemény hajnali fagyokra számíthatunk, és csökkennek a nappali hőmérsékletek is. A hidegebb idő ronthat az asztmás betegek állapotán, kiszárítja és irritálja a légutakat. A továbbiakban jelentős lehűlésre, erősödő éjszakai fagyokra számíthatunk.

További időjárás-érzékenységgel kapcsolatos kérdéseire a www.meteoklinika.hu oldalon kaphat választ.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat