2018. szeptember 21., Máté

A Talas mégsem Tokiót célozta meg


ICI Interaktív Zrt. - 2011. augusztus 31., szerda, 09:11

A szerdai legfrissebb előrejelzések szerint a Talas tájfun útja mégsem Tokión halad át. A viharobjektum Kiotó felé tart, várhatóan a hét vége felé éri el azt.

Az amerikai és a japán meteorológiai modellek szerdán egyöntetűen változtattak a Talas tájfun útvonalán, így az a szerdai előrejelzések szerint nem Tokió, hanem Kiotó felé tart. Az előrejelzések abban is egyetértenek, hogy a viharobjektum japán helyi idő szerint szombaton hajnalban éri el a Honsú főszigetet. Szerdán reggel még 900 kilométerre volt a viharobjektum a partoktól.


Kiotó madártávlatból

A Talas tájfunban jelenleg a legnagyobb átlagszél 120 km/óra körüli, a széllökések azonban elérik a 180 km/órát. A szél és a tengerszint átmeneti növekedése mellett leginkább az intenzív csapadék okozta árvizektől tartanak a japán hatóságok, amely a partok közeli magashegységekből eredő folyókon órák alatt létrejöhet.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat