2020. február 24., Szökőnap

Tájfun vonul át a Fülöp szigeteken


ICI Interaktív Zrt. - 2010. július 12., hétfő, 10:45

A Fülöp-szigeteken kedden-szerdán egy tájfun vonul át, amely akár szélsőséges csapadékot is okozhat.

A hétfőn a Fülöp-szigetektől nagyjából 1500 kilométerre keletre kialakult trópusi vihar kedden-szerdán trópusi ciklonná, helyi elnevezéssel élve tájfunná erősödik. A viharobjektum a szigetország északi részén halad keresztül, várhatóan a legsűrűbben lakott manilai térséget kevésbé érinti. A legnagyobb széllökések az előrejelzések szerint meghaladják a 150 km/órát, ezzel az 5 fokozatú Saffir-Simpson skálán az első fokozatot éri el a Conson nevű tájfun. Nem is a szél, hanem inkább a heves csapadékhullás lesz veszélyes, a hegyes tájakon könnyen megáradhatnak a folyók, és kisebb sárlavinák is megindulhatnak.

A Fülöp-szigetek Földünk trópusi ciklonok által leginkább veszélyeztetett vidéke, van amikor egy szezon alatt 4-5 tájfun pusztítását kell elszenvednie a lakosságnak.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat