2020. február 26., Géza

Tájfun fenyegeti Japánt


ICI Interaktív Zrt. - 2010. október 26., kedd, 13:25

Október 22-én alakult ki a Csendes-óceán térségében a Chaba névre keresztelt trópusi képződmény, amely ma reggelre erősödött tájfunná. A tájfun az előrejelzések szerint a hét vége felé eléri Japán partjait.

A Chaba tájfun jelenleg a Csendes-óceán felett helyezkedik el. Az előrejelzések szerint a trópusi ciklon csütörtök már megközelít olyan kisebb japán szigeteket mint Ishigakijima és Kadena, és a hét vége felé szombat,vasárnap környékén, eléri az ország legnagyobb szigetét, Honsút is.

A legfrissebb mérések szerint a Chabában mért átlagos szélsebesség már megközelíti a 130 kilométer/órát, a széllökések pedig már elérik a 157 kilométer/órát. A viharos szél, óriási hullámokat korbácsol a tengeren, és a tájfun kiadós esőzéseket is okoz a környezetében, így Japánban viharos időjárásra lehet számítani a következő napokban.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat