2020. február 26., Géza

Tájfun és trópusi vihar Japán partjainál


ICI Interaktív Zrt. - 2011. szeptember 19., hétfő, 10:53

Alig hogy elhalad Japán partjai mentén egy tájfun, dél felől egy trópusi vihar fenyegeti a szigetországot.

A Sonca nevű tájfun vasárnap már második fokozatúvá erősödött, a benne mért legerősebb széllökések közel 200 kilométer/órásak. Az előrejelzések szerint azonban elkerüli a szárazföldet, és a Csendes-óceánon folytatja útját északkelet felé.

Egy héttel ezelőtt Japántól délre azonban egy trópusi vihar keletkezett, amit a kutatók Roke névre kereszteltek. Ez a vihar előreláthatólag végighalad a szigetek fölött, kiadós csapadékkal és orkánerejű széllel kísérve.

A Roke jelenleg még nem erősödött tájfunná, az állandó szél sebessége 110 kilométer/óra. Akkor beszélhetünk egyes fokozatú trópusi ciklonról, ha a benne mért állandó szél sebessége eléri a 120 kilométer/órát.

Forrás: www.hurricanezone.net
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat