2020. február 23.,

Tájfun éri el Tajvant a hétvégén


ICI Interaktív Zrt. - 2010. szeptember 17., péntek, 15:42

Miközben az atlanti térségben egymást érik a hurrikánok – jelenleg három képződmény is örvénylik a Mexikói-öböl és a Karib-szigetek térségében -, az ázsiai partokat sem kímélik a trópusi ciklonok.

A Fanapi névre keresztelt, immár tájfunná erősödött képződmény szerdán jelent meg a Csendes-óceán nyugati medencéjében. A jelenleg közel 140 km/órás szelekkel és 165 km/órás lökésekkel kísért egyes kategóriájú tájfun az uralkodó keleties áramlással egyenesen Tajvan szigete felé tart, és az előrejelzések szerint szombatról vasárnapra virradóan ér partot, miközben tovább erősödik.

A meteorológusok 170-180 km/órás maximális széllökésekre figyelmeztetnek. Az orkánszelek mellett azonban a nagy csapadék okozhat majd elsősorban gondokat, ugyanis a hegyvidéki területeken néhány óra alatt fél méter eső is hullhat - áradásokat és földcsuszamlásokat vonva maga után.

A partot érést követően gyorsan veszít majd erejéből, de a hét elején legyengülve Kína délkeleti partvidékén éreztetheti hatását az intenzív esőzések révén.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat