2020. február 23.,

Tájfun a Csendes-óceánon


ICI Interaktív Zrt. - 2009. november 30., hétfő, 12:21

A Csendes-óceán térségében már egy hete jelen van a Nida névre keresztelt tájfun.

A Csendes-óceán medencéjében egy hete alakult ki a Nida névre keresztelt tájfun.

A nyílt tengerfelszín felett mozgó Nida, november 22-ei megjelenése óta 1100 kilométert tett meg. A meleg tengerfelszín megfelelő energia-utánpótlást biztosított a vihar számára, amely a hét végén a Saffir-Simpson skála szerinti V-ös kategóriájú tájfunná erősödött. A Nidában mért legerősebb széllökések ekkor meghaladták a 333 kilométer/órát.

Hétfő reggelre, valamelyest veszített erejéből a trópusi ciklon, amely jelenleg III. kategóriájú tájfunként folytatja útját a szárazföldtől távol, a Csendes-óceánon.

A Nida a következő napokban várhatóan megközelíti a Fülöp-szigetek térségét, de a gyengülő vihar várhatóan már nem okoz jelentősebb károkat a térségben.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat