2020. február 26., Géza

Szupertájfun lett a Songda


ICI Interaktív Zrt. - 2011. május 24., kedd, 08:38

A Fülöp-szigetek mellett elhaladó Songda ciklon szupertájfun lett, elérte a négyes fokozatot. A legnagyobb széllökés meghaladja a 250 km/órát.

A Csendes-óceán nyugati medencéjében május 20-án, pénteken alakult ki a Songda (helyi nevén Chedeng) trópusi képződmény. A Songda hétfő délután gyors fejlődést mutatott, és kettes tájfunná erősödött.  Szerdán elérte a hármas fokozatot. Csütörtökön pedig négyes, majd rövid időre ötös fokozatra erősödött, ezzel szupertájfunná vált. A Songda legaktívabb részében ekkor az átlagszél meghaladta a 250 km/órát, a széllökések pedig a 270 km/órát.


A Songda szerdán helyi idő szerint 13.30-kor

Az előrejelzések szerint a Songda szárazföldet ugyan nem ér, de csütörtökön és pénteken Fülöp-szigetek keleti részén intenzív és tartós esőzést okoz, a szél és az erős hullámzás már közvetlenül is érinti a szigetországot. Szombaton Tajvan keleti partvidékét éri el a vihar, sőt kissé legyengülve vasárnap már Japán déli szigeteit veszélyezteti.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat