2020. február 24., Szökőnap

Szupertájfun lett a Megi


ICI Interaktív Zrt. - 2018. április 19., csütörtök, 23:47

Még múlt hét szerdán alakult ki a Csendes-óceán térségében a Megi trópusi ciklon. A hét végére V. kategóriájú Tájfunná erősödött.

A Megi trópusi ciklon hétfőn az esti órákban éri el a Fülöp-szigetek északi részét. A trópusi ciklonok osztályozására használt Saffir-Simpson skála szerinti legerősebb kategóriájú tájfunná erősödő Megiben, a vasárnap délutáni órákban mért átlagos szélsebesség elérte a 287 kilométer/órát, a széllökések pedig meghaladták a 350 kilométer/órát.

Hétfőn reggelre egy kicsit gyengült a ciklon, de a széllökések még mindig 320 kilométer/óra fölött alakulnak.

A Megi az idei év legerősebb tájfunja, ami a Fülöp-szigeteket eléri. A térségben a tájfun elvonultáig teljesen megbénul az élet. Az erős szél hatalmas hullámokat korbácsol, szinte lehetetlen lesz a közlekedés. Az iskolák és a hivatalok ki sem nyitottak ma. A nagyobb hajók és a kisebb halászhajók sem futottak ki a mai napon, és számos repülőjáratot is töröltek.

A Fülöp-szigeteket elhagyva a tájfun Kína délnyugati tartományában és Vietnamban is óriási esőzéseket okoz majd.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat