2018. szeptember 20., Friderika

Szupertájfun fenyegeti Tajvan és Hongkong térségét


ICI Interaktív Zrt. - 2013. október 21., hétfő, 13:34


Címkék: , ,Az idei év eddigi legnagyobb trópusi ciklonja, az Usagi névre keresztelt szupertájfun 300 km/órás széllökésekkel érkezik Tajvan partjaihoz.

A Saffir-Simpson skálán 5-ös fokozatra, és ezzel az idei legnagyobbra fejlődött tájfun ma reggel még 540 km-re volt Tajvan partjaitól, de egyenesen az ázsiai szigetország felé tart. 110 km átmérőjű csapadéksávjából egyes becslések szerint akár 1000 mm-nyi eső is eshet a következő 3 napban Tajvan egyes részein.

Az előrejezések szerint a tájfun Hongkong térségét is célba veszi a szombat esti óráktól. Ide már 180 km/órás átlagszéllel, igen erős csapadékkal érkezhet meg, súlyos károk is keletkezhetnek a térségben.

 

Radarkép a tájfunról 2013. szeptember 21-én (Forrás: hurricanezone.net)

 

A tájfun örvénylő felhőzete egy szeptember 21-i műholdfelvételen (Forrás: hurricanezone.net)
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat