2018. szeptember 20., Friderika

Szombattól gyenge hidegfronti hatás okozhat kisebb szívpanaszokat – humánmeteorológia


ICI Interaktív Zrt. - 2011. február 18., péntek, 12:49

Pénteken mind a hideg-, mind a melegfrontra érzékenyek tapasztalhatnak tüneteket, görcsös és gyulladásos panaszok egyaránt jelentkezhetnek. Kissé csökken a csapadékhajlam. A kettős fronthatást szombaton hidegfronti hatás váltja fel, amely keringési panaszokat okozhat.

Pénteken kettős fronthatás terheli mind a hidegfrontra, mind a melegfrontra érzékenyeket. Reumatikus fájdalmak erősödhetnek a délelőtti órákban, északon a havas esős, délen az esős területeken. Országszerte lehangoló, borult, télies időjárásban lesz részünk, mely sokaknál okozhat rossz közérzetet, koncentrálási problémákat. Nőhet a reakcióidő is, az utakon vezessünk fokozottabb figyelemmel.

A légszennyezettség és a szálló por koncentrációja alacsony szintet ér el, és a következő napok csapadékos időjárásának köszönhetően alig fog változni. Az alacsony légszennyezettség jó hatással lesz a légúti betegségekben szenvedők állapotára.

Szombaton gyenge hidegfronti hatás várható, görcsös panaszokat tapasztalhatunk. Jobbára felhős lesz az ég, északkeleten egy-egy futó hózápor előfordulhat. A káliumtartalmú ételek enyhítik a görcsös tüneteket, érdemes uborkát, banánt fogyasztani. Megélénkül, és északnyugatira fordul a szél, a Kisalföldön a délelőtti órákban intenzív fejfájás is jelentkezhet. Bőséges folyadék fogyasztásával megelőzhető a panaszok kialakulása. A lüktető, erős fájdalomra jótékony hatású lehet a halántékra helyezett borsmenta olajos borogatás.

Vasárnap továbbra is gyenge hidegfronti hatás érvényesül, amely megterheli a keringési rendszert, szívpanaszokat, vérnyomás-ingadozást válthat ki. Elszórtan fordul elő kisebb eső, a Dunántúlon gyenge havazás, hózápor. A szívbetegeknek könnyen emészthető ételek és hagymafélék fogyasztása ajánlott, pihenjenek sokat, kerüljék a fizikai megterhelést. A hidegfronti hatást követően jövő hét elején hidegebb, de napos, frontmentes időre van kilátás, mely jó hatással lesz közérzetünkre.

További időjárás-érzékenységgel kapcsolatos kérdéseire a www.meteoklinika.hu oldalon kaphat választ. 

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat