2018. szeptember 24., Gellért

Szokatlanul hideg hajnalok


ICI Interaktív Zrt. - 2013. szeptember 9., hétfő, 14:58

Egy hete még rekordokat döntögetett a hőség, ma hajnalban pedig hidegrekord dőlt. Szombaton reggel is esély van az 5 fok alatti minimumra még 2 méteres magasságban is.

A hét eleji hidegfront igencsak lehűtötte a levegőt, szerdán napközben többfelé a 20 fokot sem érte el a hőmérséklet. A hajnalok is felfrissülést hoznak a napokban, sőt, néhol kifejezetten hideg időre ébredhettünk.

Péntek hajnalban az ICI Interaktív Zrt. országos mérőállomás-hálózatában a Zala megyei Teskándon regisztráltuk a legalacsonyabb hőmérsékletet: 7,2 fokig süllyedt a hőmérő higanyszála, és emellett többfelé 10 fok alatti minimumok voltak jellemzőek.

A hivatalos közlemény szerint az országos hidegrekord is megdőlt: Zabaron 3,3 fokot mértek, ami másfél fokkal alacsonyabb a 2004-ben felállított eddigi, 4,8 fokos csúcstól. (MTI)

Augusztusban mindenképpen szokatlan hazánkban az ilyen mértékű éjszakai lehűlés, annak fényében pedig, hogy egy hete még 40 fok feletti hőmérsékleteket regisztráltak az országban, kifejezetten érdekes.

Szombaton reggel ismét esélyes egy újabb rekorddöntés, akár 2 méteres magasságban is 5 fok alá hűlhet a levegő egyes völgyekben. A korábbi rekord arra a napra 4,6 fok 2006-ból, Salgótarjánból.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat